CV
Emiel Raeymaekers
emielraeymaekers@gmail.com
+32 494 94 86 77
De Beuckerstraat 59
2018 Antwerpen

Bij ontwerpen hoort een kennis van programma’s. Het leek me fijn om de mijne even op te sommen in een diagram, aangezien veel programma’s op een of andere manier toch weer overlappen. Sinds 7 jaar ben ik bezig met de Adobe suite. De andere programma’s zijn meer op vrije basis ontdekt doorheen de tijd. Niet alles is natuurlijk gebruikt in proffesionele omgevingen. Veel programma’s zijn geleerd door experimenteren (maar zo leer je nu eenmaal het beste denk ik dan).

Grafisch ontwerp is what I was born to do. In 2017 behaalde ik mijn masterdiploma in de visuele kunsten, grafisch design. Daarvoor was ik reeds gebeten door ontwerpen en volgde ik een studie multimedia in de laatste middelbare jaren.

Door de laatste jaren verscheidene opdrachten aan te nemen kon mijn focus daar niet altijd op liggen en dat heb ik ook gemist. Daarom zoek ik een plaats zoals make sense waarin ik me opnieuw op ontwerpen kan toespitsen.

Webdesign heb ik gaandeweg bijgeleerd. Het is niet iets waarin ik helemaal thuis ben maar wat me wel enorm fascineert. Deze website is gemaakt in het CMS van cargocollective, met wat toevoegingen hier en daar in de html en css.

Zonder dat dit ooit mijn job is geweest vond ik het vooral interessant om hier wat meer van te weten. Hierdoor heb ik ontdekt dat het design me meer aantrekt dan pure development. Dat geeft me namelijk nog veel limieten. Dat heeft me ook veel respect doen krijgen voor een goede developer.
Video en foto rolden de laatste jaren vaak bij in het takenpakket. Het is iets wat ik vroeger als hobby ben gestart. Dat komt me goed van pas bij het uitwerken van montages of weer net iets anders na te denken over een project. Maar het blijft vooral fijn om mijn vrije tijd mee te vullen.


Naast ontwerpen heb ik een passie voor muziek.  Zelf ben ik gitarist in de groep Jaguar Jaguar, waar we het afgelopen jaar al een fijn traject hebben afgelegd.

Het eerste weekend van september wordt steevast gespendeerd op het muziekfestival Booty Rave, dat we 7 jaar geleden met een groep jeugdvrienden oprichtten. Momenteel is het voornamelijk helpen aan de sociale media en wat filmen hier en daar tijdens het festival. Een festival dat we nog steeds met een grote groep vrienden vrijwillig organiseren.Na mijn schoolcarriere en enkele zelfstandige opdrachten werkte ik kort als grafisch ontwerper / digital creative in het reclamebureau ‘Pivott’ (april - juli 2018). Hier lag de focus op snelle social media campagnes en online advertising. Dat heeft me veel bijgebracht op korte tijd en was een goede leerschool in werken binnen strikte huisstijlen. Daar tegenover staan veel projecten die opgestart worden vanaf nul. Hier staat een 

Nu zoek ik dus een nieuwe uitdaging, een plaats met andere creatieven waar ik kan helpen aan mooie, grotere (of kleine) projecten. Een plaats waar ik een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij als deel van een team en verder kan groeien als creative. Aangezien er geen vacature is is dit eerder een open vraag naar een gesprek. Laat maar weten of jullie zo’n gesprek zien zitten.

Zonnige groeten, Emiel


Mark