In december gaf ik 3 workshops aan beginnende designers, die hun weg beter willen vinden in Illustrator als worktool.

Tijdens korte sessies van steeds 2u gaan we telkens zo diep mogelijk in op één van deze drie aspecten: Letter, kleur of vorm.Telkens startten we op specifieke vragen van de deelnemers om zo sneller een interesse te vormen voor ideeën die ze zelf mee ondersteunen.

We startten bij vorm, waar we de basistools leerden kennen door een illustratie te maken voor het fictieve ‘Sunburn Festival’. Op een al doende wijze zien we alle basistools van illustrator verschijnen.
Tijdens de tweede workshop ligt de focus meer op tekst. We bekijken verschillende lettertypes en bespreken hoe een imago tot stand komt en wat voor boodschap een lettertype kan uitstralen. Een van de deelnemers kwam met de vraag om een bakkerij te restylen. Samen maakten we een logo voor deze fictieve bakker die zich vooral focust op trouwtaarten.


In de laatste workshop komt alles samen en maken we gebruik van alle geleerde vaardigheden om snel het inzicht van kleur, typo en vormen te combineren. In deze laatste uurtjes gaan we over hoe we best met kleuren werken overheen verschillende artboards, hoe met grotere projecten aanpakken, maken we enkele kleurschema’s en geven we vorm aan enkele simpele en  snelle illustraties om een beeld te versterken.