︎ Terug naar alle extra projectenPasswerk

IdentiteitOndertussen al weer een tijdje geleden en heb ondertussen veel bijgeleerd, maar het leek me fijn om deze er bij te vermelden aangezien het een breed project was met veel contact (en het ook gewoonweg een mooi bedrijf is).

Huisstijl en interne vormgeving voor Passwerk, een bedrijf dat zich focust op het plaatsen van mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in professionele omgevingen. Hun aanpak ligt in de unieke tallenten van elk individu matchen aan specifieke (meestal IT-gerelateerde) taken in andere bedrijven.

Voor deze opdracht nam ik al het visuele op mij, op de website na. Van Logo tot powerpointpresentaties, alle documenten die ze gebruikten in hun interne en externe communicatie, ...
De keuze voor de combo van brein en puzzel was niet meer dan logisch. De twee verschillende helften in dit ontwerp benadrukken de unieke capaciteiten van deHet gebruik van een hersenmassa wijst naar de aard van het anders en uniek zijn van de werkkrachten die Passwerk aanbiedt. Het autismespectrumprofiel, in combinatie met de normale tot hoge intelligentie van de Passwerkers zorgt ervoor dat bepaalde opdrachten uitermate geschikt zijn.Maar er is eveneens een stuk doolhof waar een weg in moet gevonden worden. Verwijzend naar de andere soort uitdagingen die mensen met het ASS- profiel dagelijks meemaken. Verder kan er ook een vingerafdruk in gevonden worden, een unieke print voor ieder mens. Dit, en de kleine verschillen tussen de twee helften benadrukken de unieke capaciteiten van de Passwerker nogmaals. De illustratie zelf is geen simpel vormspel maar opgemaakt uit een gecompliceerd samenspel van elementen. Dit wijst er op dat Passwerkers niet zomaar een eenvoudig product zijn, maar dat het hier steeds draait om het individu.
Een aanpassing van het font maakte het net dat tikkeltje meer persoonlijk en uniek genoeg om los van de illustratie te gebruiken.